Met onze foto’s, tekeningen en schilderijen nemen we je mee op een lange wandeling door het duinlandschap van Nederland.

Voor REFUGIUM zijn wij op onderzoek gegaan naar het duingebied van Nederland. Bepakt met camera’s, lenzen, verrekijkers, een loep en een determineerapp hebben we gelopen van Zeeland tot en met de Waddeneilanden. Vaak onder begeleiding van boswachters, duinconsulenten en ecologen. Hun kennis en verhalen maakten ons nog bewuster van hoe uniek en prachtig deze natuurgebieden zijn. Het resultaat van onze expedities, foto’s, tekeningen en schilderijen is gebundeld in het boek REFUGIUM

We zijn dit project begonnen vanuit onze liefde voor de zee, het strand en de duinen. Maar in ons achterhoofd speelde ook bezorgdheid over de staat van de natuur. Hoe staat het eigenlijk met ons duingebied?

Zal het in de toekomst nog steeds een fijne plek zijn? Blijft het een veilig leefgebied voor flora en fauna als in dit kwetsbare gebied de bodem verzilt en de stikstofdepositie blijft toenemen waardoor soorten steeds meer onder druk komen te staan? Is de drang naar economisch gewin straks groter dan de natuur aan kan? En misschien wel het belangrijkste, beschermen onze duinen ons voldoende tegen het stijgende water?

Met REFUGIUM hopen we mensen te inspireren om (nog) bewuster te genieten en te ontdekken wat dit unieke landschap allemaal te bieden heeft. Laten we er allemaal goed op passen zodat we deze gebieden met alle soortenrijkdom behouden voor volgende generaties.

 

Informatie over het boek:

Het boek heeft een soft cover met stofomslag, welke uitgevouwen kan worden tot een poster. 

Fotografie: Esther Hessing

Schilderijen en tekeningen: Annemieke Fierinck

Tekst: Annemieke Fierinck en Esther Hessing

Boekontwerp: -SYB-

Lithografie: Sebastiaan Hanekroot

Drukwerk: Jos Morree Fine Books

Oplage: 750

Pagnina's: 275

Taal: NL-ENG

Uitgever: Lecturis